Natukene sööki ja meisterdamist

Thursday, October 2, 2014

Üks lihtne suvikõrvitsa-hakklihavorm

Ühel korral maalt tagasi linna sõites otsustasin ahnitseda endale suvikõrvitsat ja tavalist kõrvitsat.Kahjuks minul endal seeaasta kõrvits kasvama ei läinud.Peipsi ääres olevates külades tavaliselt ikka on hoovist väljas lauakesed kus peal head ja paremat värsket saada soodsa hinnaga.Saak oli siis selline:




































Uudisimulik peab ikka kõike nuuskima loomulikult.Pärast olid tal kõrvad taga ja kuri pilk-miks ma ei mahu kõrvitsa peale lesima?Ja miks ma sealt maha veeren?


Osa kõrvitsat läks püreesuppi ja ülejäänud kõrvitsast tegin tükid marineerimiseks.Talvel jällegi hea võtta.Tegin selle retsepti järgi: http://toidutare.ee/hoidised/k%C3%B6%C3%B6giviljasalatid/1490E/
Ainult kaneelikoort ja ingverit ei pannud,kuna tahtsin et kõrvitsal oleks ikka oma maitse rohkem juures.


Suvikõrvitsast leiutasin jällegi ühe lihtsa roa.Pidin kõrvitsa ära tegema ja parasjagu oli ka hakkliha olemas.

Vaja läheb:
Umbes pool suvikõrvitsat
400-500 g hakkliha
palsamiäädika kastet,sojakastet,liha üldmaitseainet,soola,pipart
muna,piim
peale riivimiseks juustu

Suvikõrvitsa lõikasin pooleks ja puhastasin seest ära lusikaga 

Seejärel praadisin ka hakkliha pannil pruuniks.Maitsestasin hakkliha sojakastme,palsamiäädikaga,lihamaitseainega.


Suvikõrvitsast tõmbasin juustunoaga õhukesed ribad,et kiiremini küpseks

Seejärel ladusin nad vormi.Peale segasin ühe muna ja piima kokku ja valasin üle.Katsin ahjuvormi fooliumiga ja lükkasin ahju umbes 45-60 minutit 180 kraadi juures.Kuna suvikõrvitsast eraldub ka vedelikku siis peale ahjust väljavõtmist natukene valasin vähemaks vedelikku vormist.Paar minutit enne väljavõtmist panin peale ka juustu.
Selline maitsev valmis ta sai siis:


Maitseb kõige paremini koos porgandi-majoneesi-küüslaugu salatiga ! :)

Ajasin piltidega endal ila tilkuma,nüüd lähengi soojendan natukene allesjäänud vormi :D




No comments:

Post a Comment